Gori japanski trajekt, jedan član posade nestao

Više od 90 osoba evakuisano je danas sa trajekta na severu Japana, nakon što je na njemu izbio požar, a jedan član posade se vodi kao nestao.
Više od 90 osoba evakuisano je danas sa trajekta na severu Japana, nakon što je na njemu izbio požar, a jedan član posade se vodi kao nestao.

Poziv u pomoć je upućen u 17.32 sati po lokalnom vremenu, u trenutku kada je trajekt "Sanflauer dajsecu", sa 94 ljudi od kojih 71 putnik i 23 članova posade, plovio oko 55 kilometara od obale najsevernijeg ostrva Hokaido. Svi putnici i članove posade, osim kapetana koji je ostao na plovilu i jednog člana posade koji se vodi kao nestao, bezbedno su napustili trajekt čamcima za spasavanje i evakuisani su do drugih brodova.

Japanska obalska straža je saopštila da se plamen pojavio na jednom kamionu koji se nalazio na trajektu i da se radi na gašenju požara, sa 15 patrolnih brodova i pet aviona. Operaciji su se pridružila i četiri broda koja su plovila u blizini. Za sada se ne zna kako je došlo do požara.

Trajekt, koji je prevozio više od 100 kamiona sa prikolicama, automobila i motora, krenuo je iz luke severoistočno od Tokija ka nekoliko stotina kilometara udaljenom gradu Tomakomaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet