Vreli talas u Japanu odneo dva života

Dve osobe su umrle od posledica vrelog letnjeg talasa koji je pogodio Japan, a prema meteorolozima slične vremenske prilike očekuju se i narednih dana.
Dve osobe su umrle od posledica vrelog letnjeg talasa koji je pogodio Japan, a prema meteorolozima slične vremenske prilike očekuju se i narednih dana.

Jedan 65-godišnji muškarac preminuo je u prefekturi Jamanši, a jedna 89-godišnja žena u prefekturi Hjogo, od posledica od toplotnog udara, naveli su zvaničnici. U gradu Tadžimi, u prefekturi Gifu, u centralnom delu Japana, danas je zabeležena najviša temperatura ove sezone od 39,9 stepeni Celzijusa, prenela je agencija Kjodo.

Vreli talas, zajedno sa nestabilnim vremenskim prilikama, očekuje se i u nedelju, a Japanska meteorološka agencija upozorava na moguće pljuskove sa grmljavinom u severnim i zapadnim delovima zemlje. Na 220 od 928 mernih stanica u subotu su zabeležene temperature više od 35 stepeni Celzijusa, navela je ta agencija.

Blizu 22.000 ljudi završilo je u japanskim bolnicama od sredine maja zbog toplotnog udara ili iscrpljenosti izazvane vrućinom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet