Uleteli vozilom punim eksploziva u stanicu vojne policije

Kurdski pobunjenici su se rano jutros zaleteli poljoprivrednim vozilom punim eksploziva u stanicu vojne policije na istoku Turske, pri čemu su poginula dva, a povređeno 24 turska vojnika.
Kurdski pobunjenici su se rano jutros zaleteli poljoprivrednim vozilom punim eksploziva u stanicu vojne policije na istoku Turske, pri čemu su poginula dva, a povređeno 24 turska vojnika.

Militanti Radničke partije Kurdistana (PKK) su upotrebili čak dve tone eksploziva u napadu na stanicu vojne policije na autoputu u blizini grada Dogubajazit u provinciji Agri, u blizini turske granice sa Iranom. Eksplozija je značajno oštetila zgradu vojne policije, a povređeni vojnici su prevezeni u bolnicu, nakon čega više ništa nije objavljeno o njihovom stanju.

U Turskoj se poslednjih nedelju dana razbuktalo nasilje između turskih vlasti i Kurda, koje preti da okonča krhki mirovni proces pokrenut 2012. godine. Turske vlasti gotovo svakodnevno vrše vazdušne napade na položaje PKK na severu Iraka, dok kurdski pobunjenici napadaju položaje turskih bezbednosnih snaga. U tom nasilju su dosad poginule najmanje 24 osobe, većinom vojnici.

  • 02.08.2015 12:47
    Samo hrabro protiv osmanlija.
  • 02.08.2015 11:57
    Samo se vi muslimani koljite. Ta vaša islamska vera nikada nije bila normalna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet