U poljskom jezeru pronađena olupina aviona iz II svetskog rata

Istraživači muzeja u centralnoj Poljskoj našli su olupinu sovjetskog borbenog aviona kojeg su nacističke snage oborile 1945. godine.

Istraživači muzeja u centralnoj Poljskoj našli su olupinu sovjetskog borbenog aviona kojeg su nacističke snage oborile 1945. godine.

 

Ostaci aviona dvoseda tipa P-2 su nađeni u reci Bzura jer je vodostaj ove godine izuzetno nizak, izjavio je direktor muzeja u Višgorodu Zdislav Leščinski, dodajući da su istraživači našli delove uniformi, padobran, zimsku jaknu, čizme, pištolj, radio stanicu i veću količinu municije.

Direktor je rekao da postoje izjave svedoka da je avion pogođen u januaru 1945. i da je pao kroz led na dno reke. On je rekao da je muzej obavestio ambasadu Rusije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet