VIDEO: Mali musliman napravio sat, učiteljica mislila da je bomba

Učenik Ahmed Muhamed (14)  iz Teksasa hteo je da impresionira učiteljicu kad je u školu doneo sat koji je samostalno napravio kod kuće. Međutim, učiteljica je obavestila policiju jer ju je sat podsetio na bombu.
Učenik Ahmed Muhamed (14)  iz Teksasa hteo je da impresionira učiteljicu kad je u školu doneo sat koji je samostalno napravio kod kuće. Međutim, učiteljica je obavestila policiju jer ju je sat podsetio na bombu.

Ahmed, od ranije poznat po svojoj ljubavi prema mehanici, suspendovan je, a njegov otac je ljut jer smatra da se cela priča temelji na islamofobiji i činjenici da je njegov sin muslimanske veroispovesti.

Ahmed je sat napravio za samo 20 minuta i odlučio da ga pokaže učiteljici koja je sat zadržala i obavestila policiju. Dečak je odveden na ispitivanje, a direktor škole mu je, kaže, čak pretio izbacivanjem iz škole. "Sve vreme su me pitali da li sam pokušao da napravim bombu. Rekao sam im da nisam. Pokušao sam da napravim sat. Oni su ponavljali da ih podseća na bombu", ispričao je Ahmed.

Ahmed ni u jednom trenutku nije rekao da je njegov uređaj išta drugo osim najobičnijeg sata, rekao je portparol policije Džejms Meklilan dodavši kako policija nema razloga da ga smatra opasnim. Ipak, policajci ne veruju da im je Ahmed rekao celu istinu. Upitan kakvo bi šire objašnjenje dečak uopšte mogao da da, portparol policije je rekao da bi ovakav uređaj s razlogom mogao biti pogrešno protumačen ako bi se ostavio u toaletu ili ispod automobila.

Policija još ispituje ovaj slučaj, a Ahmed je suspendovan na tri dana.

  • Junior

    16.09.2015 11:35
    ehh
    Danas sat, sutra bomba... :)
  • armagedon

    16.09.2015 11:10
    ameri i njihova paranoja.
  • Patak

    16.09.2015 10:29
    Uf dobro je...
    Sva sreca da nije probao da usput skuva kukuruz u ekspres loncu, tada bi tek bilo belaja - najverovatnije bi dobio nagradno letovanje u gvantanamu sa celom porodicom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.