Planiran atentat na Mila Đukanovića 2007.

Specijalno državno tužilaštvo proverava da li je postojao plan za ubistvo crnogorskog premijera Mila Đukanovića krajem 2007. godine.
Specijalno državno tužilaštvo proverava da li je postojao plan za ubistvo crnogorskog premijera Mila Đukanovića krajem 2007. godine.

Kako se sumnja, profesionalni ubica trebalo je da izvrši atentat eksplozivom velike razorne moći, pišu "Dnevne novine". Informacija o sumnji da je pripreman atentat na Đukanovića krajem 2007. i početkom 2008. godine dugo je skrivana od javnosti, uprkos prijavi koju je crnogorskom tužilaštvu još pre nekoliko godina podneo bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Vasilije Mijović.

"Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je istragu u vezi sa postojanjem osnova sumnje da je izvršeno krivično delo terorizam u pokušaju, na štetu crnogorskog premijera Mila Đukanovića", potvrdio je podgoričkom dnevniku specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Nakon skoro osam godina, Katnić je izvadio predmet i lično počeo provere Mijovića da je, navodno, bivši ministar policije Andrija Jovićević od njega lično tražio da za račun tadašnjih visokopozicioniranih srpskih političara organizuje likvidaciju Đukanovića. Prema saznanjima "Dnevnih novina", Katnić je nedavno obavio razgovor sa Mijovićem, koji je navodno opisao ko je sve posredno i neposredno učestvovao u planiranju atentata, kao i basnoslovnu sumu novca koja je trebalo da bude izdvojena za tu namenu.

Bivši ministar unutrašnjih poslova Jovićević do sada nije saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu, niti se nalazi u Crnoj Gori.

Crnogorski mediji su nedavno objavili da je Jovićević najozbiljniji kandidat za mesto novog lidera Demokratskog fronta, međutim on se još nije javno izjasnio povodom toga.

  • armagedon

    16.09.2015 12:47
    milo je za mene odavno mrtav .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.