VIDEO: Desetogodišnjak preti da će ubiti Obamu

Desetogodišnje dete obučeno u uniformu i u pretećem borbenom stavu, naoružano raketnom granatom zapretilo je da će ubiti američkog predsednika Baraka Obama u najnovijem video spotu koje je objavila Islamska država (IS).
Desetogodišnje dete obučeno u uniformu i u pretećem borbenom stavu, naoružano raketnom granatom zapretilo je da će ubiti američkog predsednika Baraka Obama u najnovijem video spotu koje je objavila Islamska država (IS).

"Probudite se iz sna i platite džizdžah (verski porez) u pokoravanju pre nego što mačevi kalifata stignu do vas i odseku vašu poganu glavu", navelo je desetogodišnje dete obučeno u vojnu uniformu u borbenom stavu, raširenih nogu sa jednim podignutim prstom na desnoj ruci i granatom u drugoj.

Dečak je rekao da je Obama "pas Rima" u smislu sluga Vatikana, osvrnuvši se na američke intervencije u Siriji i Iraku. "Ukoliko mislite da će vaši vojnici ući u zemlju kalifata i zagaditi je svojim đubretom, onda sanjate", naveo je jedan od takozvanih "mladunaca kalifata" u spotu koji je na internetu objavio britanski "Dejli mejl".

Video spot se završava sekvencom u kojoj se vidi motorni čamac koji se kreće preko vode, pa je ostalo nejasno da li je poruka IS da džihadisti prelaze okean, ili mogućnost da se ekstremisti infiltriraju u Evropu, među talasom izbeglica koji beže iz Sirije.

  • 08.10.2015 11:59
    Od religijskog fanatizma je gora samo indoktrinacija dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.