Podgorica: Uhapšeno 11 osoba i povređeno šest policajaca

Crnogorska policija saopštila je danas da je u jutrošnjoj akciji razbijanja protesta opozicionog Demokratskog fronta (DF) uhapšeno 11 osoba, među kojima i poslanici i odbornici ovog opozicionog saveza i da je lakše povređeno šest policajaca.

Crnogorska policija saopštila je danas da je u jutrošnjoj akciji razbijanja protesta opozicionog Demokratskog fronta (DF) uhapšeno 11 osoba, među kojima i poslanici i odbornici ovog opozicionog saveza i da je lakše povređeno šest policajaca.

Uprava policija je saopštila da je akcijom "asistirala" komunalnoj policiji u uklanjanju bine i šatora ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici, ali da su demonstranti "pružali otpor, probili policijski kordon vozilom" i napali policajce.

Policija je zbog toga uhapsila 11 osoba, među kojima su poslanici Fronta u  parlamentu Slaven Radunović i Vladislav Bojić, dvojica odbornika tog saveza u Podgorici, novinar Dražen Živković, kao i još šest osoba.

Poslanik i funkcioner Fronta Mladen Knežević, koji je zbog posledica od suzavca primljen u bolnicu, prema navodima policije, fizički je nasrnuo na policajca. Crnogorska policija razbila je rano jutros protest opozicionog Demokratskog Fronta (DF) koji je 20 dana protestovao ispred zgrade crnogorske skupštine u Podgorici, tražeći ostavku vlade Mila Đukanovića.

Poslanici Radunović i Bojović su pušteni iz policije i protiv njih je pokrenut prekršajni postupak zbog "omalovažavanja", odnosno sprečavanja policajca u obavljanju dužnosti.

DF je u reagovanju saopštio da je reč o "brutalnoj policijskoj akciji" i da "razmatra sve opcije primerenog odgovora na intervenciju policije".

Akciju policije osudile su sve opozicione partije u zemlji i Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC). Svim reakcijama je pored osude zajedniči i stav da je upotreba sile bila nepotrebna, posebno ako se ima u vidu da su protesti DF-a bili mirni.

DF je protestima tražio ostavku vlade Mila Đukanovića i formiranje prelazne vlade koja bi organizovala "prve, fer i slobodne" izbore u zemlji. Vlada u Podgorici je još pre dve nedelje odbila zahteve DF-a i njegove proteste okarakterisala kao "anti-crnogorske, anti-NATO i anti-demokratske" i saopštila da je njihov cilj da se "mimo demokratskih pravila, vaninstitucionalno" promeni vlast u Crnoj Gori.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.