Brisel pust, policija traga za teroristima sa "spremnom bombom"

U Briselu su danas drugi dan zaredom na snazi najviše mere bezbednosti uvedene nakon terorističkih napada u Parizu pre devet dana, pa su ulice belgijske prestonice uglavnom prazne, a policija traga za osumnjičenim napadačem iz Pariza Salahom Abdeslamom.
U Briselu su danas drugi dan zaredom na snazi najviše mere bezbednosti uvedene nakon terorističkih napada u Parizu pre devet dana, pa su ulice belgijske prestonice uglavnom prazne, a policija traga za osumnjičenim napadačem iz Pariza Salahom Abdeslamom.

Belgijska policija traga za najmanje desetoricom terorista koji prete da će počiniti atentate slične onima u Parizu, a dvojica njih nose spremnu bombu, javljaju danas, drugog dana vanrednog stanja, belgijski mediji.

Francuski radio Frans enfo preneo je saznanja policijskih izvora da su islamski ekstremisti pripremali razorne napade u belgijskoj prestonici i da raspolažu većom količinom oružja i eksploziva, što je i bio razlog da belgijske vlasti u noći između petka i subote proglase najviši stepen uzbune, zabrane sve javne manifestacije i zatvore saobraćaj.

Belgijski list "Dernijer er" navodi da su "snage bezbednosti u potrazi za dve osobe koje sa sobom nose ekploziv, bombu kakvu su kamikaze aktivirale prilikom napada u Parizu 13. novembra".

Belgijski ministar odbrane Jan Jambon je televiziji VRT izjavio da, pored najtraženijeg teroriste Salaha Abdeslama koji je učestvovao u pokolju 130 ljudi u Parizu, policija traga za većim brojem terorista i, kako je naglasio, "opasnost je veoma stvarna".

Brisel je i danas praktično opusteo grad, u kojem metro i tramvajski saobraćaj ne rade, ulicama patroliraju mešovite policijske i vojne snage, a na više zgrada u centru su i na krovovima i balkonima postavljeni snajperisti. Zgrade vlade i zdanja Evropske unije i NATO su takođe obezbeđene jakim policijskim i vojnim snagama.

Belgijski nacionalni Krizni centar je juče povećao mere obezbeđenja na širem području Brisela na nivo četiri, koji označava "ozbiljnu i neposrednu opasnost" od terorističkih napada.

  • пола виагре

    22.11.2015 14:22
    Је л тај Брисел у слободној Европи?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet