Zaev dao rok da mu se preda mandat

Lider SDSM i nove parlamentarne većine u Sobranju Makedonije Zoran Zaev izjavio je da očekuje da predsedavajući konstitutivne sednice Sobranja Trajko Veljanovski do utorka preda vođenje parlamentom novom predsedniku Talatu Džaferiju.
- Ja bih voleo da se sutra, iako je subota, Trajko Veljanovski javi Talatu Džaferiju i da izvrše primopredaju funkcije predsednika Sobranja. Ali verovatno će se to desiti u utorak. Mora da se desi - rekao je Zaev u intervju u emisiji Top tema televizije Telma.
 
Zaev, koji je kandidat parlamentarne većine za premijera, istakao je da će nakon toga Džaferi od predsednika Makedonije zatražiti mandat za formiranje vlade.
 
- Ivanov tada ima 10 dana da mi da mandat. Zna da većina mora da pokuša da izabere premijera - rekao je Zaev, ističući da i dalje namerava da dobijanje mandata želi da bude mirnim putem uz poštovanje procedura.
 
On je istakao da je SDSM i do sada tražila mirne načine za rešavanje problema i da veruje da će se tako rešiti i ovaj.
 
Zaev je istakao da će s drugim liderima stranaka parlamentarne većine, DUI, Besa i Alijansa za Albance, otići kod Ivanova da mu garantuju da će raditi na očuvanju jedinstvene Makedonije, dodajući da to već piše u programu buduće vlade.
 
Lider SDSM Zoran Zaev je ponovio da su jučerasšnji napadi na poslanike parlamentarne većine u Sobranju bili planirani i da im je cilj bio da nekoliko vodećih ljudi budu ubijeni, dodajući da to dokazuje ponašanje policije, za čije je funkcionisanje nadležan šef javne bezbednosti i kadar VMRO DPMNE Mitko Čavkov, a koja je usmeravala maskirane demonstrante.
 
U nasilju je, pored Zaeva, ozbiljnije povređen lider Alijanse za Albance Zijadin Sela, kao i nekoliko visokih funcionera SDSM.
  • Milan

    29.04.2017 13:29
    Ovako i mi Vojvodjani trebamo okupatorima postaviti ultimatum.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.