Kontroverzan zakon u Teksasu ograničava Jevreje, muslimane, homoseksualce

Roditeljima koji žele da usvoje decu u američkoj saveznoj državi Teksas, javne i privatne agencije mogu da odbiju zahtev ako su Jevreji ili muslimani, ako partneri pripadaju različitim religijama, kao i ako su homoseksualne orijentacije ili nemaju partnera.
Kontroverzan zakon u Teksasu ograničava Jevreje, muslimane, homoseksualce
Foto: Pixabay
To je suština zakona čiji je predlog podnet donjem domu teksaškog parlamenta na usvajanje.
 
Još pet američkih saveznih država usvojilo je slične zakone koji štite organizacije za usvajanje dece koje odbijaju da dodele decu homoseksualcima ili pripadnicima određenih religija.
 
Teksas se razlikuje od tih država jer se predlog zakona odnosi i na javne agencije, a ne samo na privatne, po čemu je najbliži pravilu savezne države Južna Dakota.
 
Vladajući republikanci u Teksasu smatraju da novi zakon podržava versku slobodu agencija za usvajanje dece i za brigu o deci, dok protivnici smatraju da se zakonom deca lišavaju stabilnog doma i da se diskriminacija finansira novcem poreskih obveznika.
 
Predlog zakona takođe dozvoljava organizacijama za zaštitu dece da šalju LGBT decu na "terapije preobraćenja", dok im se, s druge strane, kontracepcija i abortusi zabranjuju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.