FOTO: Park u SAD dobija satanistički spomenik

U memorijalnom parku veteranima u Minesoti uskoro će biti postavljen spomenik đavolu, kao rezultat pobede verskih organizacija u borbi za slobodu govora.
Prethodno je fondacija koja se zalaže za prava verskih organizacija tražila da se ukloni krst koji u rukama drži vojnik od kamena.
 
U žalbi se traži da se ukloni krst jer je postavljen na javnom zemljištu.
 
"Ovo nije samo povreda Ustava. Ona šalje diskriminatorsku poruku da su važni samo veterani hrišćani", rekao je Lori Gejlor iz verskog udruženja.
 
Krst je uklonjen u januaru.
 
Gradonačelnica Bel Plejn je izjavila da nije imala izbora i da je morala da traži uklanjanje krsta, iako ovakvu odluku nikako ne opravdava.
 
"Za mene, to je još jedan napad na našu slobodu", rekao je gradonačelnik Kristofer Mejer.
 
Ovaj sukob je na kraju rezultirao odlukom da se u parku odredi ograničen prostor na kome će svaka verska grupa imati pravo da postavi privremeni spomenik, sve dok je njegov cilj poštovanje veterana. Iako je krst uklonjen, satanistička crkva odlučila je da postavi svoje spomen-obeležje u parku.
 
Spomenik u čast poginulim veteranima biće u obliku crne čelične kocke sa znakom pentagrama na svim stranama. Na vrhu kocke će se nalaziti naopako okrenuta vojnička kaciga.
 
Spomenik je još uvek u izradi. Očekuje se da će biti postavljen u narednih mesec dana.
  • Мунгос

    07.05.2017 21:10
    Ево прилике и изговора за наше Новосадске Атеисте да направе свој споменик. Или бар мурал.
  • Neoplantius

    07.05.2017 11:58
    Diskriminacija
    Najpoštenije, i najnormalnije je da nema nikakvih religijskih obeležja. Svaka crkva i sekta ako bude tražila prostor, biće više obeležja nego stradalih vojnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.