Četiri osobe stradale od talasa nakon zemljotresa na Grenlandu

Najmanje četvoro ljudi poginulo je kada su visoki talasi poplavili jedno selo na zapadnoj obali Grenlanda, saopštili su danas zvaničnici.
Četiri osobe stradale od talasa nakon zemljotresa na Grenlandu
Foto: Pixabay
Snažni talasi su najverovatnije izazvani zemljotresom koji je juče pogodio Umanak, na severu polarnog kruga. 
 
Poginule se tri odrasle osobe i jedno dete iz mesta Nugatsik, rekao je portparol policije Lars Kirkegard. Televizija KNR javila je da se radi o članovima jedne porodice.
 
Potraga za nestalima privremeno je obustavljena zbog magle i lošeg vremena, a zvaničnici navode da će biti nastavljena kada se za to steknu uslovi.
 
Oko 40 stanovnika Nugatsika evakuisano je nakon što je voda uništila 11 kuća.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.