Obrušio se zid napuštenog skladišta, poginuo migrant

Migrant iz Alžira poginuo je danas kada se obrušio krov napuštenog skladišta u Patrasu, luci u zapadnoj Grčkoj u kojoj mnogi migranti žive u neadekvatnim uslovima, saopštila je policija.
Tom prilikom su još dva muškarca povređena, u skladištu koje je donedavno korišćeno kao pritvorska jedinica obalske straže, a koje treba da bude srušeno u septembru.
 
Zvaničnici navode da je više puta upozoravano na rizik ulaska u tu zgradu.
 
"Migranti su ulazili u tu zgradu da bi napunili baterije mobilnih telefona jer struja tamo nije isključena. Tri osobe su danas tamo bile", rekao je francuskoj agenciji policijski izvor.
 
Treći najveći grčki grad, Patras, kapija je ka Italiji za migrante koji se nadaju da će uspeti da prođu sakriveni u kamionima i na trajektima.
 
U Grčkoj se, po kampovima širom zemlje, nalazi oko 60.000 izbeglica i migranata pretežno sirijskog i avganistanskog porekla.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet