Vlasnik podmornice uhapšen zbog nestanka novinarke

Sud u Danskoj naložio je pritvor za vlasnika podmornice Peteru Madsenu zbog nestanka švedske novinarke Kim Vol (30) koja se nalazila u njoj pre nego što je potonula.
Madsen, koji negira preliminarne optužbe za ubistvo iz nehata, ostaće u pritvoru 24 sata tokom policijske istrage. On je uhapšen nekoliko sati nakon što je njegova podmornica teška 40 tona i skoro 18 metara duga potonula kod istočne obale Danske.
 
Madsen tvrdi da je novinarka napustila podmornicu u Kopenhagenu, pre nego što je podmornica potonula. Njen partner je prijavio njen nestanak, dok je Madsen spasen sa podmornice koja je potonula u petak ujutru.
 
Tužilac Luis Pederson rekla je da se Madsen suočava sa preliminarnim optužbama zato što je "ubio na nepoznat način i na nepoznatom mestu Kim Val iz Švedske u četvrtak negde posle pet sati posle podne", prenosi AP.
 
Policija traga za novinarkom koja je živela u Njujorku i Pekingu, a pisala za Njujork tajms, Gardijan i Vajs magazin.
 
BBC navodi da policija nije želela da komentariše to što su optužbe podignute iako telo nije pronađeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.