Al Džazira ukinula komentare

Portal katarske televizije "Al Džazira" ukinuo je početkom septembra mogućnost komentarisanja sadržaja na sajtu jer su se, kako navode, pojavili oni koji su pod pseudonimima širili rasizam, mržnju i sektaštvo.
U saopštenju objavljenom na sajtu, Al Džazira objašnjava da je takva odluka doneta posle mnogo razmišljanja.
 
"Misija Al Džazire je da glas da onima koji ga nemaju, a zdrava diskusija je deo toga. Kada smo prvi put dozvolili mogućnost komentarisanja na sajtu, nadali smo da će služiti kao forum za obazrivu i inteligentnu debatu, koja bi omogućila našoj svetskoj publici da se angažuje", navedeno je na sajtu televizije.
 
Međutim, kako navode, deo za komentarisanje "oteli" su korisnici koji su se skrivali iza pseudonima na taj način šireći mržnju, netrpeljivost, rasizam i sektašvo.
 
"Mogućnost postojanja bilo kakve forme debate nije bila moguća", ističe Al Džazira. "Takođe, vremenom smo shvatili da su društvene mreže pravo mesto gde bi naša publika mogla da debatuje o problemima koji znače mnogima", navedeno je u objavi.
 
Al Džazira ohrabruje pratioce da nastave komunikaciju sa redakcijom putem društvenih mreža
  • Cocco

    04.09.2017 06:14
    Oni znači, nisu imali botove (kao mi) koji su uvek spremni da debatuju o problemima koji znače mnogima, ne šireći mržnju, netrpeljivost, rasizam i sektašvo… Do duše, samo i samo kada je bila u pitanju odbrana stavova, ne svih, nego pojedini vođa njihovog partijskog čopora. No, posmatrano očima oni koji su bili predmet delovanja botova, sve je to razumljivo. U društvu sa ovolikim bogatstvom, napretkom, boljitkom i permanentnim obećanjima o boljem prekosutra (a najdalje zakosutra!), jedan sendvič i te kako znači!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.