Španija traži da separatisti priznaju da neće biti referenduma

Španski premijer Marijano Rahoj zatražio je od separatističkih lidera u regionu Katalonije da priznaju da ne mogu da održe referendum nakon što su im vlasti zadale težak udarac tokom sedmice.
Španija traži da separatisti priznaju da neće biti referenduma
Foto: Pixabay
"Bilo bi razumno i demokratski da zastanu i kažu da neće biti referenduma", rekao je Rahoj članovima svoje Narodne partije.
 
Njegovi komentari objavljeni su nakon spora oko kontrole policije u Kataloniji.
 
Ministar unutrašnjih poslova regiona Katalonije Hoakim Forn izjavio je nešto ranije da vlasti odbijaju da centralnim vlastima u Madridu predaju kontrolu nad svojim snagama.
 
Špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova pokušava da preuzme koordinaciju celokupnog policijskog posla kako bi zaustavilo održavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije zakazan za 1. oktobar, a koji centralne vlasti smatraju ilegalnim.
  • Обсервер

    25.09.2017 09:54
    Солана ?
    Па где вам је Хавијер Солана, он као од шале нареди бомбардовање, ако је неко непослушан. Иде мечка даље, да игра и пред вашим вратима. Демократија на висини !
  • Vojvodina Republika

    24.09.2017 14:36
    Katalonija ima svoju policiju kojom upravlja i u koju nesebično ulaže. Na slici samo jedna od mnogih "policia local" stanica snimljena ovog leta:

    https://postimg.org/image/ohec1tov9/
  • Anon

    24.09.2017 13:47
    "Bilo bi razumno i demokratski da zastanu i kažu da neće biti referenduma"

    Ne održati referendum je sasvim demokratski postupak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.