Vešanjem u Iraku pogubljena 42 osuđenika

U Iraku su vešanjem pogubljena 42 zatvorenika, sunitska muslimana, osuđena na smrtnu kaznu zbog terorizma - od ubistava pripadnika bezbednosnih snaga do aktiviranja automobila-bombi, saopštilo je danas iračko ministarstvo pravde.
Vešanjem u Iraku pogubljena 42 osuđenika
Foto: Pixabay
Oni su osuđeni i zbog silovanja, kao i drugih napada, a pogubljeni su u nedelju u zatvoru u Nasiriji na jugu zemlje, pošto je njihove presude potvrdio predsednički savet.
 
Kako se navodi, porodicama osuđenika je bilo dozvoljeno da prisustvuju pogubljenju, prenosi AFP.
 
Rojters napominje da je ovo najmasovnije izvršenje smrtne kazne ove godine u Iraku i da je usledilo nakon napada sunita 14. septembra u blizini Nasirije, inače šiitske oblasti, kada je ubijeno najmanje 60 ljudi.
  • Zoja

    25.09.2017 23:47
    Treba to uvesti i kod nas plus streljanje pa nek biraju metod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.