Dvojica katalonskih vođa u pritvoru

Španski sud je naredio pritvor za Žordija Sančeza i Žordija Kuišarta, dvojicu vođa katalonskog pokreta za nezavisnost.
Dvojica katalonskih vođa u pritvoru
Foto: Pixabay
U pritvoru će ostati dok se vodi istraga o mogućem podizanju optužnice protiv njih zbog optužbi za podstrekivanje na pobunu.
 
Vođa Katalonske nacionalne skupštine Žordi Sančez i Žordi Kuišart iz kulturne grupe Omnium prethodno su saslušani zajedno sa dvojicom visokih policijskih zvaničnika.
 
Madridski nacionalni sud istražuje koje su njihove uloge bile u demonstracijama u Barseloni 20. i 21 septembra. Španska policija tada je uhapsila nekoliko katalonskih zvaničnika i izvela racije na državne kancelarije u okviru akcije centralnih vlasti da spreče pripreme za referendum o katalonskoj nezavisnosti 1. oktobra. 
 
Sud je ranije pustio na slobodu načelnika katalonske policije Žozepa Luis Trapera posle saslušanja zbog podsticanja na pobunu u vezi sa organizovanjem referenduma o nezavisnosti Katalonije. On je pušten na slobodu, ali uz policijski nadzor što znači da ne sme da napušta zemlju i mora da se javlja u policiju svake dve nedelje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet