Engel: SAD će uvek podržavati Kosovo

Američki kongresmen Eliot Engel izjavio je danas da će Sjedinjene Američke Države uvek podržavati Kosovo.
Engel: SAD će uvek podržavati Kosovo
Foto: Pixabay
On je tokom posete koaliciji nevladinih organizacija "Demokratija na delu" (DNV) koja sa 1.200 posmatrača nadgleda izbore za gradonačelnike 19 opština na Kosovu i lokalne izbore u opštini Parteš kazao da mu je zadovoljstvo da je u poseti slobodnom i nezavisnom Kosovu i da vidi kako se odvijaju slobodni i demokratski izbori.
 
"Pre mnogo decenija rekao sam da će Kosovo biti slobodna i nezavisna zamlja i evo gde smo. Danas smo u slobodnom nezavisnom i demokratskom Kosovu i ja sam ponosan što sam ovde sa mojim prijateljima. Ponosan sam na posebno i specijalno partnerstvo koje ima Kosovo sa SAD", kazao je kongresmen Engel.
 
Dodao je da će SAD uvek biti uz Kosovo i da će ga podržavati, što će činiti i on lično.
 
Engel je posetio i Centralnu izbornu komisiju gde ga je predsednica CIK-a Valjdete Daka informisala o pripremama i dosadašnjem toku izbora za gradonačelnike 19 opština na Kosovu.
 
Prema informacijama koje je DnV predstavio novinarima izborni proces se na celom Kosovu odvija uz male nepravilnosti koje ne mogu uticati na tok izbora.
  • Обсервер

    20.11.2017 09:57
    Поносан
    Чега се паметан стиди, будала се поноси ! Не морате нам поштовани господине објашњавати, јасно нам је да је тај део Србије ваша колонија уточиште војне базе, резерва природног богатства. Само, немојте никад сметнути са ума , да мечка шета и игра, пред вратима многих, неочекивано. ИПАК СЕ ОКРЕЋЕ !
  • BlasteR

    19.11.2017 19:52
    Ceeekaj malo
    "Pre mnogo decenija rekao sam da će Kosovo biti slobodna i nezavisna zamlja..." Zar to nije ocigledno priznanje da je sve odavno planirano?
  • naravno

    19.11.2017 15:00
    to ste i hteli
    Slobodno oteto KOSOVO JE VAS PROJEKAT i vi ste ga napravili ali demokratsko nije i lazite ceo svet i sebe ali je istina da je oteto a oteto je prokleto i sigurno nije demokratsko a nisu takvi ni izbori a i vi ste zemlja koja otima ubija milione i sve da vama bude dobro i da peofitirate a zato imate sve vise zemljotresa , tajfuna i cunamija i bog vas kaznjava a sta vas sve ocekuje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.