SAD: Tri smrtne kazne zakazane za isti dan

Izvršenje tri smrtne kazne bilo je zakazano za isti dan u tri savezne američke države, Alabami, Teksasu i Floridi, a egzekucija je izvršena samo na Floridi.
SAD: Tri smrtne kazne zakazane za isti dan
Foto: Pixabay
Da su sve tri egzekucije izvršene, to bi bilo prvi put posle više od osam godina da se takav slučaj ponovio u SAD.
 
Erik Brenč (47), osuđen na smrtnu kaznu zbog ubistva i silovanja studentkinje 1993. godine, primio je na Floridi smrtonosnu injekciju, a pre nego što je preminuo vrištao je "ubice! ubice!".
 
Osuđenik iz Teksasa Tomas Vitaker pomilovan je u četvrtak uveče na osnovu preporuke državnog odbora koji ima za to ovlašćenje, a u Alabami je egzekucija Dojla Li Hema odložena nakon što je medicinsko osoblje utvrdilo da ima poteškoća sa ubrizgavanjem smrtonosne tečnosti u venu.
 
Poslednji put, u istom danu, tri egzekucije izvršene su u januaru 2010. godine, u Luizijani, Ohaju i Teksasu.
 
Godine 1999. godine dogodio se slučaj da su četiri osuđenika pogubljena istog dana - u Oklahomi, Indijani, Teksasu i Virdžiniji.
 
U 2017. godini su u SAD pogubljena ukupno 23 osuđenika.
  • eto

    24.02.2018 23:13
    nikad oni nece u EU sa takvim zakonodavstvom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.