EU narednih dana o Fejsbuk aferi

Evropska unija (EU) će kontaktirati organe za zaštitu podataka zemalja članica i SAD kako bi bolje utvrdila da li je društvena mreža Fejsbuk kršila evropske propise o privatnosti posle curenja podataka nekoliko miliona ljudi.
EU narednih dana o Fejsbuk aferi
Foto: Pixabay
Portparol EU Kristijan Vigand izjavio je danas da će evropska komesarka zadužena za pravosudje Vera Jurova imati kontakte narednih dana i sa predstavnicima uprave Fejsbuka i zvaničnicima zaduženim za zaštitu podataka.
 
Fejsbuk je juče saopštio da će ograničiti dostupnost nekih podataka o korisnicima drugim osobama, u sklopu mera koje preduzima posle skandala s kršenjem privatnosti.
 
Britansku kompaniju Kembridž analitika optužuju da je koristila lične podatke miliona korisnika, nepošteno prikupljene putem Fejsbuka, da bi pomogla Donaldu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima u SAD 2016. godine. Fejsbuk je naveo i da je Kembridž analitika možda imala neovlašćen pristup podacima 87 miliona ljudi, a ne 50 miliona, kako se prvobitno mislilo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet