Pretio Plenkoviću jer ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu decu

Ivan Jelić (21) iz Malog Lošinja uhapšen je zbog toga što je uputio pretnje premijeru Andreju Plenkoviću, jer država ima novca za ratne avione, a nema za bolesnu decu.
On je juče priveden, uz predlog tužilaštva da mu se odredi istražni zatvor.
 
Kako piše Novi list, on je pozvao broj telefona Vlade Hrvatske i tražio da ga spoje s premijerom Plenkovićem, pa je poziv prosleđen u kabinet premijera. Nakon što mu se javila premijerova lična sekretarica, Jelić je konstatovao da "Vlada ima novca za skupe avione, a nema za teško bolesnu decu", a zatim navodno izjavio da će "kupiti avion i razvaliti, srušiti Vladu".
 
List piše da je napomenuo da je svestan šta govori, najavljujući da će doći do sektretarice i premijera, pokazati im gde im je mesto i da će ih zgromiti. To je prijavljeno policiji.
 
Mladić je izrazio žaljenje zbog svog postupka i kazao da nije izrekao preteće reči nego činjenice da novca za avione ima, ali ne i za bolesnu decu.
 
U svojoj odbrani je naveo da inače nije nasilan čovek, da je čak i simpatizer HDZ-a i premijera Plenkovića, što se može videti i iz njegovog Fejsbuk profila.
  • Pufta

    08.04.2018 21:28
    Kajzerov Sos
    Dobro mu je rekao. Podrška Ivanu Jeliću!
    Mudar je bio Krleža kada je pisao o balegama i točkovima zaprežnih kola...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet