Makedonskoj vladi izglasano poverenje nakon 12 časova rasprave

Makedonskoj vladi je u Sobranju izglasano poverenje nakon dvanaestočasovne rasprave u parlamentu.
Četrdeset poslanika je juče bilo za nepoverenje Vladi, dok je 62 poslanika vladajuće većine bilo protiv, a uzdržanih je bilo dvoje - iz pokreta BESA i Alijanse za Albance.
 
Ovo je bila prva interpelacija o vladi premijera Zorana Zaeva, a pokrenula ju je najuticajnija opoziciona stranka VMRO-DPMNE sa 42 prikupljena potpisa.
 
Opozicija optužuje aktuelnu vladu za korupciju, otpuštanje i ekonomski cunami, te da je za manje od godinu dana pozajmila 1,5 milijardi evra.
 
Uoči glasanja, Zaev je izjavio da je vlada nasledila totalni kolaps i dug od 280 miliona evra. On je dodao da je za temeljne reforme neophodno vreme i uključenost svih političkih faktora. Zaev je apelovao na konstruktivnost i inkluzivnost u sprovođenju reformi kako bi Makedonija postala članica EU i NATO sa dostojanstvenim životom za sve građane.
  • Мунгос

    12.04.2018 13:31
    Влада Македоније је наследила дуг од само 280 милиона евра. Стварно, то је тотални колапс и срамота.
    Зато се влада потрудила, и запажено се задужила за 1500 милиона евра. Вероватно су то били донаторски кредити, као код нас.
    Сећам се и код нас је било тих донаторских, а никад не могу да заборавим срећан израз лица Мирољуба Лабуса када нам је саопштио да је ММФ дозволио да враћамо кредите (после санкција).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.