VIDEO: "Ubijeni" ruski novinar došao na konferenciju za medije živ i zdrav

Ruski novinar Arkadij Babčenko za koga je javljeno da je ubijen pojavio se na konferenciji za medije u Kijevu.
Ruski novinar Arkadij Babčenko za koga je u utorak javljeno da je ubijen, osvanuo je u sredu živ i zdrav i održao konferenciju za medije u sedištu ukrajinske Službe bezbednosti u Kijevu. 
 
Šef tajne službe Vasil Hristak je rekao da je "ubistvo" bilo montirano kako bi se razotkrili ruski agenti. 
 
"Prema informacijama koje smo prikupili, ruske službe bezbednosti su dobile naređenje da likvidiraju novinara Babčenka", rekao je Hristak. 
 
Juče je javljeno da je Babčenkova supruga našla muža teško ranjenog ispred vrata stambene zgrade u kojoj žive i da je on umro na putu ka bolnici. 
 
Novinar po svemu sudeći nije rekao supruzi da je ubistvo montirano. 
 
"Posebno se izvinjavam svojoj ženi", poručio je. 
 
Zasad se ne zna kako je lažno ubistvo organizovano, ali je ukrajinska policija saopštila da je jedna osoba uhapšena. 
 
Babčenko je bio oštar kritičar Kremlja. Učestvovao je u protestima 2012 i osuđivao ruske operacije u Ukrajini, a prošle godine je nakon brojnih pretnji emigrirao u Ukrajinu, prenosi BBC.
 
Rusko ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da im je "drago" što je Babčenko živ. 
 
"Reč je o čistoj propagandi", poručila je portparolka Marija Zaharova.
 
  • milicica

    30.05.2018 23:08
    bitanga
    Moze biti da je novinar, mozda i dobar covek ali nijedan dostojanstven covek da bi ispao kao protivnik bilo kojeg i cijeg rezima dokazivac ovog ili onog nebi smeo ni trebao to da radi i zato bas me briga hoce li ili nece biti objavljen komentar ponavljam B I T A N G A JER SE SA TAKVIM STVARIMA NIJE IGRATI.
  • Lala

    30.05.2018 20:35
    Crnjak
    Ovi od rusa prave budale,jedino se zaharkova jedi preko twitera.
  • Мунгос

    30.05.2018 20:12
    Види се да је овај новинар Аркадије Бабченко велики шалџија, али га је ипак требало упитати да ли остаје при тврдњи да су га убиле руске службе безбедности.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.