U Egiptu 75 osoba osuđeno na smrt

Egipatski sud osudio je 75 osoba na smrt, uključujući i istaknute ličnosti zabranjenog Muslimanskog bratstva, zbog njihovog učešća u protestima 2013. godine.
U Egiptu 75 osoba osuđeno na smrt
Foto: Pixabay
Odluka Krivičnog suda Kaira sada će biti predata velikom muftiji, vrhovnom teološkom autoritetu u zemlji, koji će dati svoje neobavezujuće mišljenje o presudama. On obično odobri odluku suda, navodi agencija AP.
 
Izricanje presuda za još 660 optuženih u ovom slučaju zakazano je za 8. septembar, prenosi državni list Al Ahram na svom vebsajtu.
 
Slučaj se odnosi na 739 optuženih, uključujući u vrhovnog vođu Muslimanskog bratstva Mohameda Badija i fotoreportera Mahmuda Abu Zeida. Protiv njih su podignute optužbe koje idu od ubistva do oštećenja javne svojine.
 
Demonstranti koji su učestvovali u nasilno rasturenom sedećem protestu iz 2013. godine podržavali su islamističkog predsednika Muhameda Mursija, pripadnika Muslimanskog bratstva. Mursija je vojska svrgnula posle masovnih protesta protiv njegove jednogodišnje vladavine.
  • Ko sta?

    28.07.2018 16:01
    Pozdravite Obamu nobelovca bre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet