VIDEO: Avion izleteo sa piste u Češkoj, nema povređenih

Avion sa 168 putnika izleteo je sa piste na aerodromu u Pardubicama u Češkoj.
VIDEO: Avion izleteo sa piste u Češkoj, nema povređenih
Foto: Pixabay
Avion se vraćao iz Grčke, i prilikom sletanja je izleteo sa piste i završio je na livadi, ali niko nije povređen.
 
Boing 737 američke kompanije Svifter na čarter letu češke kompanije Travel Servis, koji je leteo iz Herakliona u Grčkoj, imao je sinoć teškoće sa kočenjem, jer je pista nakon letnjeg pljuska bila mokra i klizava.
 
"Svih 168 putnika su u redu. Istraga uzroka udesa je u toku. Pošto je avion američki, a i njegova posada je američka, istragu će primarno voditi američki organi. Posada je bila iskusna. Oba pilota imaju oko 10.000 sati u vazduhu", kazala je češkoj televiziji NOVA TV portparolka Travel Servisa Vladimira Dufkova.
 
Direktorka aerodroma u Pardubicama Hana Šmejkalova donela je odluku o zatvaranju aerodroma dok se sa poljane kraj piste ne izvuče avion i ne proveri se da li je i koliko oštećen pri sletanju.
 
Avion je proizveden 2001. godine, a češke turiste prevozi na čarter letovima od ove sezone.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet