Nemačka postigla dogovor sa Španijom o vraćanju migranata

Berlin i Madrid su postigli dogovor da Španija ubuduće prima nazad migrante koji se nalaze na nemačkoj granici, a prethodno su registrovani u toj zemlji, saopšteno je danas.
Nemačka postigla dogovor sa Španijom o vraćanju migranata
Foto: Pixabay
Portparolka nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova Eleonora Peterman kazala je da će prema sporazumu, koji će početi da se primenjuje u subotu, migranti koji su registrovani u Španiji biti vraćeni u tu zemlju sa nemačke granice u roku od 48 sati.
 
Peterman je navela da Madrid nije tražio ništa zauzvrat i dodala da su toku razgovori s Grčkom i Italijom iz kojih u Nemačku dolazi veći broj migranata nego iz Španije.
 
Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer zapretio je u junu da će Nemačka jednostrano vraćati sa svoje granice migrante koji su već registrovani u nekoj drugoj zemlji, dok kancelarka Angela Merkel insistira da Nemačka postigne o tome sporazume s drugim državama.
  • sao mi

    08.08.2018 17:42
    Licemerje, prvo ih poziva, sad ih vraća. Izgleda da je bolje samo ih bez registrovanja propustiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet