Još jedan jak zemljotres pogodio Indoneziju, srušilo se više zgrada

Zemljotres magnitude 6,2 stepeni Rihterove skale potresao je ostrvo Lombok u Indoneziji, saopštila je Agencija za meteorologiju i geofiziku.
Tom prilikom srušilo se više zgrada.
 
Ovaj zemljotres usledio je nakon potresa jačine 6,9 jedinica Rihterove skale, koji se desio u nedelju, a u kojem je, prema najnovijem bilansu, život izgubilo 164 ljudi, a 156.000 je raseljeno zbog velikih oštećenja na kućama. Taj potres je izazvao paniku među stanovnicima i turistima, samo nedelju dana posle prvog zemljotresa na tom vulkanskom ostrvu u kojem je poginulo 17 osoba.
 
Vlasti očekuju da broj poginulih bude i veći, jer su hitne službe i dalje na terenu, tragaju za nestalima i čiste ruševine uz pomoć bagera.
 
Indonezija leži na takozvanom pacifičkom vatrenom pojasu i redovno je pogađaju potresi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet