Zidom se ograđuju od Roma

Vlasti slovačkog grada Vrutki nameravaju da izgrade betonski zid, visok dva metra, da bi razgraničili jedno romsko naselje od većinskog slovačkog stanovništva.
Vlasti slovačkog grada Vrutki nameravaju da izgrade betonski zid, visok dva metra, da bi razgraničili jedno romsko naselje od većinskog slovačkog stanovništva.

Gradonačelnik Miroslav Mazur je obrazložio nameru lokalnih vlasti pritužbama suseda romskog naselja, koji se "osećaju, poslednjih pet godina, sve uznemirenije i ugroženije". Policija, kako je naglasio, ne može da izađe na kraj s ovim problemom i postala je cilj noćnih napada.

U četiri opštinske zgrade u romskom naselju zvanično je prijavljeno 212 osoba, a nezvanično tamo živi mnogo više ljudi, čiji broj je nepoznat. I pored međunarodne kritike, više slovačkih opština podiglo je zidove i ograde prema romskim naseljima.

U Slovačkoj, prema procenama, živi oko pola miliona Roma.
  • Dukelander

    24.05.2011 06:26
    Imam dosta Roma u komšiluku, i već sam imao problema s' njima (imali smo svi iz ulice i nismo to umislili), ali ne mislim da je zid rešenje.
  • 23.05.2011 21:56
    Glupi iskompleksirani seljoberi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet