Policija u Crnoj Gori zaustavila auto-litije iz više gradova

Zbog auto-litija, u Crnoj Gori su pojačane policijske kontrole, a više saobraćajnica širom zemlje je blokirano.
Policija je na više saobraćajnica zaustavila auto-litije. 
 
Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je sprečen organizovan dolazak građana iz više crnogorskih gradova u Podgoricu zbog rizika od širenja korona virusa.
 
"Polasci su bili organizovani kako bi se građani okupili u Podgorici, a policija je ovo onemogućila u cilju sprečavanja širenja korona virusa u skladu sa merama i naredbama Ministarstva zdravlja", saopšteno je iz Uprave policije.
 
Auto-litiju koja je krenula iz Nikšića, pripadnici policije zaustavili su na ulazu u tunel Budoš. Kako javlja reporter TVCG, kordoni policije su postavljeni ispred tunela, a saobraćaj se preusmerava preko Carevog mosta.
 
Kordon policije u Pljevljima sačekao je učesnike auto-litije u mestu Trlica iznad grada, na raskrsnici puta prema graničnom prelazu Ranče i puta za Bijelo Polje. Policija okupljenima nije dozvolila ni peške da nastave do graničnog prelaza, udaljenog od tog mesta nekoliko kilometara.
 
Jedan od učesnika auto-litije rekao je da su na pitanje zašto im ograničava kretanje od policije dobili odgovor da je to urađeno iz bezbednosnih razloga. Oni su hteli da dođu do granice kako bi se sastali sa učesnicima auto-litije iz Srbije.
 
Auto-litija je jutros iz Beograda krenula u Crnu Goru u znak podrške tamošnjim građanima koji protestuju protiv Zakona o veropispovesti. Učesnici litija nose majice i parole sa natpisima koji su obeležili i litije u Crnoj Gori - "Ne damo svetinje", "Crna Gora - Srbija, jedna familija", kao i zastave Srbije i ikone.
 
Predsednik Saveza Srba iz Crne Gore u Srbiji Željko Čurović rekao je prilikom kretanja iz Beograda da će se auto-litiji iz Beograda pridružiti auto-litije iz Novog Sada, Vrbasa i drugih gradova, te da će se svi u jednu litiju spojiti u Preljini kako bi zajednički preko Užica i Nove Varoši stigli u Prijepolje.
  • Nebro

    23.08.2020 22:51
    Glad
    Sve zbog korone... Niko vise u to ne veruje,ni babe ni dede ni deca od 5 godina! Smesni ste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.