Civili izginuli u Tripoliju

Libijski zvaničnici tvrde da je u napadu NATO snaga na stambenu četvrt u istočnom delu Tripolija jutros poginulo više civila.
Libijski zvaničnici tvrde da je u napadu NATO snaga na stambenu četvrt u istočnom delu Tripolija jutros poginulo više civila.

Agencija Frans pres prenela je da su libijski zvaničnici pokazali novinarima tela pet ljudi za koje je portparol vlade Musa Ibrahim rekao da su poginuli u vazdušnom napadu NATO-a na stambenu četvrt, dok Rojters prenosi da je u napadu ubijeno sedam civila. Novinari su prvo odvedeni na mesto napada, u četvrti Al Arada, gde su spasilački timovi, uz pomoć lokalnih stanovnika, tražili preživele ispod ruševina dvospratne zgrade. U lokalnoj bolnici novinarima su kasnije pokazana tela jedne žene i dvoje dece, za koju su zvaničnici rekli da su poginuli u tom napadu, prenela je agencija Asošijeted pres.

"Namerno su ciljane civilne kuće. To je još jedan pokazatelj brutalnosti Zapada", izjavio je zamenik ministra spoljnih poslopva Kaled Kaim.
Ibrahim je rekao da je u zgradi koja je pogođena u napadu živelo pet porodica i da strahuje da bi broj žrtava mogao biti veći jer je u zgradi stanovalo najmanje 15 ljudi. Prema najnovijim podacima libijskog ministarstva zdravlja u vazdušnim napadima NATO snaga poginulo je 856 civila od početka intervencije u martu, ali podaci ne mogu da budu nezavisno potvrđeni.

  • 19.06.2011 08:54
    Kako to da se desi NATO-u da pogodi civile, oni imaju one ''pametne'' bome kojie pogađaju samo vojne ciljeve. Baš kao kod nas '99...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet