24 poginulih u Siriji

U nasilju širom Sirije danas su, prema najnovijim informacijama, poginule 24 osobe, saopštili su aktivisti grupa za ljudska prava i državni mediji.

U nasilju širom Sirije danas su, prema najnovijim informacijama, poginule 24 osobe, saopštili su aktivisti grupa za ljudska prava i državni mediji.

Prema izjavama aktivista, snage bezbednosti su u slamanju demonstracija ubile 12 ljudi, uključujući jednu ženu, u severozapadnom i centralnom delu zemlje.

Četiri osobe stradale su u gradu Karnaz, blizu Maharde, a osmoro je ubijeno u provinciji Idlib, preneo je AFP.

Državna novinska agencija SANA javila je da je 12 osoba, među kojima šest vojnika, poginulo kada je "naoružana teroristička grupa" napala autobus koji je prevozio vojnike i radnike na posao u gradu Maharda, u centralnoj Siriji.

Među žrtvama bila su tri civila i tri napadača, a 17 ljudi je povređeno, rekao je vojni izvor.

Nasilje je izbilo i u gradu Homsu, gde je 15 osoba povređeno kada su vojska i snage bezbednosti otvorile vatru u okviru operacije koja je počela u subotu uveče.

Od početka protesta u Siriji, 15. marta, poginulo je više od 2.200 ljudi, prema podacima Ujedinjenih nacija, dok grupe za zaštitu ljudskih prava kažu da je za to vreme uhapšeno više od 10.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet