VIDEO: Učenicima davao spermu, stavljao bubašvabe na lice...

Američke vlasti saopštile su danas da je Mark Bernt (61), bivši nastavnik Osnovne škole "Miramont" u oblasti Los Anđelesa, optužen za nepristojne radnje nad decom, među kojima je i stavljanje bubašvaba na njihova lica, povezivanje očiju i lepljive trake preko njihovih usta.
Američke vlasti saopštile su danas da je Mark Bernt (61), bivši nastavnik Osnovne škole "Miramont" u oblasti Los Anđelesa, optužen za nepristojne radnje nad decom, među kojima je i stavljanje bubašvaba na njihova lica, povezivanje očiju i lepljive trake preko njihovih usta.

Iz kancelarije okružnog šerifa saopšteno je da je Bernt uhapšen početkom nedelje u svojoj kući u predgrađu Los Anđelesa - Torens prema optužbama za zlostavljanje oko 25-oro dece uzrasta od šest do deset godina u periodu između 2008. i 2011. godine.

U saopštenju se ističe da je istraga protiv Bernta počela pre godinu dana, kada je policiji predato oko 40 fotografija na kojima su prikazana deca u učionici, od kojih su neka sa povezom preko očiju i trakom na ustima. Na pojedinim fotografijama vidi se kako Bernt drži ruku oko dece ili preko njihovih usta. Na drugim fotografijama su deca sa velikim, živim bubašvabama na licima i ustima. Na nekim od fotografija Bernt devojčicama nudi plavu plastičnu kašiku sa prozirnom ili belom tečnošću, za koju istražitelji sada veruju da je sperma.

Policijski zvaničnik Den Skot istakao je da je u ranim fazama istrage pronađena slična plava kašika u kanti za otpatke u učionici u kojoj je Bernt predavao. Rezultati analize DNK-a pokazale su da je tečnost pronađena na njoj sperma. On je dodao da se Berntova DNK podudara sa uzorcima uzetim sa kašike. On je naglasio da je Bernt u školi predavao duže od 30 godina, a otpušten je u martu 2011. godine neposredno po početku istrage.

Istražitelji su pronašli 390 fotografija povezanih sa ovim slučajem, a desetak dece sa fotografija nije identifikovano.

Bernt je trenutno u zatvoru i određena mu je kaucija u iznosu od 2,3 miliona dolara.

U slučaju da bude proglašen krivim prema svim tačkama optužnice, Bernt može dobiti doživotnu robiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.