S mačevima pokušali da dođu do premijera

Malezijska policija ubila je danas muškarca, koji je naoružan sabljom ušao u kompleks premijera Nadžib Razaka, izjavili su policijski službenici.
Malezijska policija ubila je danas muškarca, koji je naoružan sabljom ušao u kompleks premijera Nadžib Razaka, izjavili su policijski službenici.

Prema njihovim rečima, muškarac i žena, koji su oboje bili naoružani mačevima, pokušali su da prođu pored obezbeđenja kompleksa "Putradžaja". Jedan od policijskih službenika rekao je da je policija otvorila vatru jer se par agresivno ponašao. Žena je takođe ranjena i prebačena je u bolnicu.

Policija nije identifikovala par, niti je naveden mogući motiv njihovog napada. Agencija Rojters navodi da je u proteklih nekoliko meseci broj nasilnih incidenata i zastrašivanja porastao pred izbore, koje je premijer treba da raspiše do marta iduće godine.

Neimenovani službenik kancelarije premijera potvrdio je da je Nadžib bio u kompleksu u vreme kada se incident dogodio.

Prema pisanju lokalnog dnevnika, "Star", par je uzeo kao taoca jednog policajca kako bi ušli unutar kompleksa, gde su mačevima oštetili nekoliko automobila.

Sedište malezijske vlade je 1999. godine prebačeno iz Kuala Lumpura u "Putradžaju" zbog prenaseljenosti i saobraćajnih gužvi. "Putradžaja" je udaljen oko 25 kilometara od Kuala Lumpura.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet