Poslanik EP proneverio 400.000 evra

Poslanik Evropskog parlamenta Adrijan Severin optužen je da je na prevaru izvukao preko 400.000 evra iz EU fondova.

Poslanik Evropskog parlamenta Adrijan Severin optužen je da je na prevaru izvukao preko 400.000 evra iz EU fondova.

Severin je, prema prijavi koju je protiv njega podnelo rumunsko tužilaštvo, otuđio 426.000 evra prikazujući ih kao honorare za konsultantske usluge fiktivnim firmama, navodi briselski portal EuObzerver.

Rumunski poslanik tvrdi da je nevin i odbija da da ostavku, uprkos tome što je prošle godine naseo na zamku koju su mu postavili novinari "Sandej tajmsa" koji su se pretvarali da su lobisti i ponudili mu mito. Oni su skrivenom kamerom snimili razgovor sa Severinom tokom koji je od njih tražio 12.000 evra da bi predložio jedan amandman i snimak postavili na Jutjub.

Rumunija se poslednjih nedelja našla pod lupom EU zbog kontroverznih poteza premijera Viktora Porte, koji je oduzeo ovlašćenja Ustavnom sudu i pokrenuo postupak za smenu predsednika Trajana Baseskua. Iz Evropske komisije je juče poručeno da EU veoma pažljivo prati političke događaje u Rumuniji i razmatra sankcije ukoliko se ispostavi da su prekršeni osnovni evropski zakoni.

  • 17.07.2012 13:32
    Samo 400,000? Eh, da su naši tako skromi...
  • 17.07.2012 11:49
    Eh
    samo da nas prime u EU, preuzecemo mi njima primat po mitu i korupciji.
  • 17.07.2012 10:56
    HA HA Rumun

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.