Mađarska: Bivši premijer štrajkuje glađu

Bivši mađarski premijer Ferenc Đurčanj stupio je u sedmodnevni štrajk glađu zbog planiranih izmena izbornog zakona koje, po njegovom mišljenju, ograničavaju prava birača.

Bivši mađarski premijer Ferenc Đurčanj stupio je u sedmodnevni štrajk glađu zbog planiranih izmena izbornog zakona koje, po njegovom mišljenju, ograničavaju prava birača.

Đurčanj, koji je bio premijer od 2004. do 2009. godine, a sada predvodi malu Demokratsku koaliciju, rekao je da će planovi za registrovanje birača za parlamentarne izbore 2014. godine ograničiti demokratiju i pomoći vladi da ojača vlast, preneo je AP.

Vladajuća stranka Fides aktuelnog premijera Viktora Orbana navodi da je registrovanje birača neophodno kako bi se imala evidencija o broju Mađara koji žive u susednim zemljama a koji su uzeli mađarsko državljanstvo tokom poslednjih godina.

Đurčanj i članovi još tri stranke su najavili će tokom štrajka glađu biti u šatorima ispred parlamenta i da će za to vreme uzimati samo tečnost i vitamine.

  • ZoranNS

    10.09.2012 12:05
    Gospodin je veliki politički mađioničar
    Gospodin je veliki politički mađioničar, on svašta ima u šeširu, i veliku podršku Šoroševog lobija, a takvi ne umiru od gladi, pre će oni za koje se "bori".
  • gavra

    10.09.2012 10:21
    Ovaj sarlatan je amater u odnosu na Tomu Diplomu, koji je onomad strakovao gladju i zedju (skoro) do kraja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet