Gaza: Još 10 ubijenih u napadima Izraela

Najmanje 10 osoba je poginulo šestog dana izraelske ofanzive u pojasu Gaze.

Najmanje 10 osoba je poginulo šestog dana izraelske ofanzive u pojasu Gaze, saopšteno je danas iz palestinskih bolničkih izvora.

Četiri osobe, među kojima jedno petogodišnje dete, ubijeni su danas u bombaškom napadu u kvartu Zejtun, u gradu Gazi. Troje Palestinaca, svi članovi jedne porodice, poginulo je u napadu na njihovo vozilo u Deir al-Balahu, u centralnom delu palestinske teritorije. Jedan Palestinac je poginuo u gradu Beit Lahiji, na severu palestinske teritorije, a dvoje u Karari, na jugu pojasa Gaze.

U izraelskim vazdušnim napadima na pojas Gaze juče je poginuo 31 Palestinac.

Izrael je pokrenuo operaciju prošle srede kada je ubijen jedan komandant radikalnog pokreta Hamas, nakon čega je su usledili raketni napadi na Izrael. Od početka sukoba poginulo je 90 osoba - 87 Palestinaca i troje Izraelaca.

  • N. Detelinara

    19.11.2012 14:13
    U potpunosti se slažem sa Jan Chijem!
    Upućen sam u situaciju u Izraelu. Ne mogu da shvatim da neko u Srbiji, posle devedesetih godina ne može da primeti kad je izmanipulisan.
    Palestincima, kao i većini muslimanskog naroda, je potpuno normalno i uobičajeno da žrtvuju decu!
    Setite se Kosova devedesetih godina. Onaj ko je tad bio u vojsci zna o čemu pričam.
    Stavite se u situaciju da Vas neka susedna zemlja teroriše. Da li se ne bi branili?!
  • Jan Chi

    19.11.2012 10:13
    dokle vise
    Stalno citam palestinske izvore. Ne kazem da vesti nisu tacne, ima nazalost i civilnih zrtava i ubijene dece, ali Izrael nije prvi krenuo u rat. Naoruzane grupe redovno raketiraju izraelsku decu i civile vec dvanest godina, neka deca su rodjena i jos uvek zive pod palestinskim raketama. Ovaj sukob nije zapoceo samo likvidiranjem onog tipa, vec krajem avgusta kada su Palestinci poceli masovno raketiranje pred pocetak skolske godine. Ovde deca ne mogu da idu u skole i obdanista kada je ovakvo ratno stanje. Hamas je na vlasti u Gazi, nije uradio nista da se prekinu raketiranja ka izraelskim civilima i Vojska je morala da krene u akciju u pokusaju unistenja sto veceg arsenala raketa. Deca i civili u Gazi su zivi stit naoruzanim grupama i teraju ih da budu sto blize tim grupama kako bi se snimile zrtve. Silno oruzje se nalazi u objektima u kojima borave civili i oni ne mogu nigde da se sklone, jer im ne daju. Deca se igraju u prasini porusenih objekta u Gazi, pa di to ima. Cela Gaza se snima kamerama i zna se odakle se raketiraju civili. Takodje, vojska snima pre svakog napada na objekat ili osobe koje gadja kako bi prikazali sta se desava pre napada. Samo zahvaljujuci protiv - raketnoj zastiti nema civilnih zrtava u Izraelu. Troje ljudi sto su nedavno poginuli nisu se sklonili u unutrasnjost zgrade, vec su posmatrali di ce pasti raketa koja je na kraju pala direktno na njih. Medju njima je bila zena u devetom mesecu trudnoce pred sam porodjaj. Dosta vise jednostranog izvestavanja!!!!! Palestinci godinama gadjaju sto posto civile i decu i niko o tome ne pise, ako niko ne nastrada u Gazi. Za pet dana poslato je oko osamsto raketa na Izrael. Danas je raketa pala u skolsko dvoriste u Askelonu, ali dece nema u skoli vec nedelju dana na srecu.
  • 19.11.2012 10:00
    Dole Izrael!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet