Sukobi u Nju Delhiju, traže smrtnu kaznu za silovatelje

Indijska policija rasterala je danas demonstrante vodenim topovima i suzavcem tokom protesta koji je izbio nakon što je jedna mlada žena silovana i pretučena u autobusu.

Indijska policija rasterala je danas demonstrante vodenim topovima i suzavcem tokom protesta koji je izbio nakon što je jedna mlada žena silovana i pretučena u autobusu.

Portparol policije u Nju Delhiju Rajan Bagat rekao je da je više od 35 demonstranata i oko 40 policajaca povređeno tokom nasilnih protesta. Protest je izbio nakon što je jedna 23-godišnja žena više sati silovana i potom brutalno pretučena u gradskom autobusu u pokretu prošle nedelje.

Ova mlada žena zadobila je teške povrede, opasne po život i trenutno se nalazi u bolnici. Policija je saopštila da se ona oporavlja i da će uskoro dati izjavu sudu.

Stotine policajaca, od kojih su neki nosili štapove od bambusa i bili okruženi vodenim topovima, sukobili se sa demonstrantima tokom protesta u Nju Delhiju. Demonstranti su pokušali da probiju barijere koje je postavila policija kako bi ih sprečila da dođu do zone visoke bezbednosti u Nju Delhiju, u kojoj se, pored predsedničke palate, nalaze i parlament, kancelarija premijera i sedišta ministarstava. Sukobi su se zaoštrili kada je veliki broj ljudi krenuo ka zgradi parlamenta, bacajući na policiju kamenje i šipke. Više stotina policajaca, raspoređenih u toj oblasti, rasteralo je demonstrante.

"Tražimo pravdu", "Obesite ih", "Zaustavite ovu sramotu" i "Neka i oni budu podvrgnuti istoj psihičkoj torturi" bili su neki od slogana koji su uzvikivali demonstanti u Nju Delhiju. Učesnici protesta, uglavnom studenti, traže smrtnu kaznu za svih šest muškaraca koje je policija uhapsila zbog sumnje da su 16. decembra silovali studentkinju. Napadači su nju i njenog prijatelja prebili čeličnim šipkama, dok su satima vozili autobus gradskim ulicama. Na kraju su ih svukli i ostavili ih na putu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.