Sandej tajms tuži Lensa Armstronga

Britanski "Sandej tajms" podneo je tužbu protiv Lensa Armstronga, jer je 2004. bivši biciklista dobio spor protiv tog lista koji ga je optužio za doping.
Britanski "Sandej Tajms" podneo je tužbu protiv Lensa Armstronga, jer je 2004. bivši biciklista dobio spor protiv tog lista koji ga je optužio za doping.

Tada je "Sandej tajms" platio americkom biciklisti oko 485.000 dolara, a sada traži milion i po dolara odštete.

Armstrong tokom karijere nije pao ni na jednom doping testu, ali ga je Anti-doping agencija SAD optužila za doping i izbrisala mu sve rezultate koje je ostvario od 1998. godine i izrekla doživotnu suspenziju.

Tu kaznu potvrdila je i Međunarodna biciklistička unija, koja mu je oduzela i sedam titula sa trke “Tur d’Frans”, koje je osvojio od 1999. do 2005. godine. Armstrongu takođe preti oduzimanja i bronze u vožnji na hronometar sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

Armstrong je, inače, optužen da je vođa nasofisticiranijeg doping programa u istoriji sporta, a do kraja meseca će imati priliku da uputi žalbu protiv odluka o suspenziji i oduzimanju titula.

  • 23.12.2012 18:05
    Mogao par puta da uzme srebro i niko ga ne bi dirao :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.