SAD prekinule dijalog sa Rusijom o civilnom društvu

Američka vlada povukla se u petak iz dijaloga o civilnom društvu sa Rusijom da bi na taj način protestovala zbog najnovijih ruskih zakona o nevladinim organizacijama.

Američka vlada povukla se u petak iz dijaloga o civilnom društvu sa Rusijom da bi na taj način protestovala zbog najnovijih ruskih zakona o nevladinim organizacijama.

Dijalog o civilnom društvu pokrenuli su svojevremeno predsednik SAD Barak Obama i tadašnji ruski predsednik Dmitri Medvedev i trebalo je da doprinese popravljanju bilateralnih odnosa.

Stejt department je saopštio da, uzimajući u obzir najnovije restrikcije koje je civilnom sektoru uvela Rusija, dijalog više nije koristan, niti prikladan.

SAD su kritikovale i zabranu skupova homoseksualaca koju je donela ruska Duma čime se, po oceni američkih vlasti, uspostavlja diskriminacija građana.

  • 26.01.2013 12:51
    "Свака част Русима што су коначно повратили наду за неку равнотежу снага у свету."

    Tako sto ce ukidati i zabranjivati ljudima prava i "ulaziti u tude zivote"? Niste mi jasni, zar niste vi rekli da...ma nema veze. Toliko o standardima.
  • makijaveli

    26.01.2013 11:59
    iscekivanje
    Nesto mi se cini, da ce se uskoro takva Ruska politika uskoro udomaciti i ovde u Srbiji. Zivi bili pa videli, pa demokratije je sve manje i manje.
  • Сремац

    26.01.2013 09:55
    У СВАКОЈ ЧОРБИ МИРОЂИЈА
    Амери навикли да буду у свакој чорби мирођија,па се увредили као француска собарица.Није ми јасна та њихова политика,зашто увек улазе у туђе животе, па и тамо где немају интереса.Русија би им добро дошла за "растурање",али ни Руси више нису наивни.Свака част Русима што су коначно повратили наду за неку равнотежу снага у свету.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.