Davos: Velika nezaposlenost mladih

Nezaposlenost mladih tri puta je veća nego starijih, a 75 miliona mladih od 15 do 24 godine pokušava da nađe posao, podaci su Međunarodne organizacije rada.

Nezaposlenost mladih tri puta je veća nego starijih, a 75 miliona mladih od 15 do 24 godine pokušava da nađe posao, podaci su Međunarodne organizacije rada.

Zbog toga osposobljavanje mladih da se nose sa izazovima savremenog sveta predstavlja suštinu svake strategije obnavljanja tržišta radne snage, ocenjeno je u debati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Istaknuto je da je nezaposlenost mladih posebno veliki problem u Evropi, a u Grčkoj i Španiji više od 50 odsto mladih ne može da nađe posao.

  • seljak

    26.01.2013 11:27
    @nezaposlenost mladih
    .."nezaposlenost mladih posebno veliki problem u Evropi.."

    Evropa bi trebala nesto da nauci od Serbije:

    mladi se veoma lako zaposljavaju,narocito ako su
    "drugovi i drugarice clanovi" partija i stranaka.

    Glavni uslov je "pripadnost",obrazovanje,strucnost i radni staz nisu bitni.

    O Serbie medju sljivama i svinjama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.