Unuka Musolinija kandidatkinja za parlament

Unuka Benita Musolinija kandidovala se za poslanicu u italijanskom parlamentu i brani bivšeg fašističkog lidera, slično kao što je nedavno uradio Silvio Berluskoni.
Unuka Benita Musolinija kandidovala se za poslanicu u italijanskom parlamentu i brani bivšeg fašističkog lidera, slično kao što je nedavno uradio Silvio Berluskoni.

Ada Negri Musolini izjavila je danas za list "Korijere dela sera" da će biti kandidatkinja na listi čiji je nosilac Đanfranko Fini, bivši neofašistički saveznik Berluskonija koji je sada umeren i podržava premijera Marija Montija na izborima u februaru.

Negri Musoloni kaže da je ponosna na svog dedu zato što je uradio "mnogo dobrih stvari", kao što je čišćenje močvara punih malaričnih komaraca kod Rima.
Ali ona je, takođe, rekla da su antijevrejski zakoni, diktatura i nasilje njenog dede predstavljali "monstruozne greške".

Berluskoni je u nedelju izazvao gnev javnosti zbog toga što je, na ceremoniji povodom obeležavanja holokausta, izjavio da da je Benito Musolini učinio mnogo dobrih stvari uprkos progonu italijanskih Jevreja.

Druga Musolinijeva ćerka, Alesandra Musolini, već je poslanik u parlamentu.

  • Profa

    30.01.2013 21:09
    Liči na Đeda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.