Jeftiniji ruski gas za Evropljane

Ruska naftna kompanija Gasprom smanjiće cenu gasa svojim klijentima u Evropi koji su u teškoj situaciji zbog ekonomske krize, objavio je danas list "Izvestija".

Ruska naftna kompanija Gasprom smanjiće cenu gasa svojim klijentima u Evropi koji su u teškoj situaciji zbog ekonomske krize, objavio je danas list "Izvestija".

Prosečna cena gasa će biti 360 dolara za 1.000 metara kubnih, navodi list pozivajući se na izvore bliske ruskoj kompaniji.

Prosečna cena 1.000 metara kubnih gasa iznosila je 386,7 dolara u 2012. i 383 dolara u 2011. godini.

Gasprom, koji ima monopol na izvoz ruskog gasa, sklapa ugovore sa svakom energetskom grupom odvojeno, a uslovi ugovora ostaju poverljivi. Cene ruskog gasa variraju od zemlje do zemlje.

  • 01.02.2013 13:39
    Prvo
    Mi nismo u Evropi. Drugo mi smo "braća" pa je nama cena 450 eura, plus mešovita firma Jugorosgas u Beču
  • jo

    01.02.2013 13:16
    Ajde u 100 rublja, ovaj marki, da mi nismo u teskoj ekonomskoj situaciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.