Sutra saslušanje Mila Đukanovića povodom afere "Snimak"

Anketni odbor Skupštine Crne Gore za rasvetljavanje afere "Snimak" trebalo bi sutra da sasluša Mila Đukanovića o tom slučaju.
Anketni odbor Skupštine Crne Gore za rasvetljavanje afere "Snimak" trebalo bi sutra da sasluša Mila Đukanovića o tom slučaju.

Afera "Snimak" vezana je za objavljivanje audio snimaka sa sednica organa Demokratske partije socijalista, na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Đukanović je ranije kazao da je afera "Snimak" "plod opozicione manipulacije, kako bi ostvarila bolji rezultat na izborima u toj državi".

Afera 'Snimak' je produkt tipično balkanske političke iluzije da se do izbornog uspeha može doći manipulacijama, manirima slabića svesnog da nije u stanju da se biračima predstavi novim kvalitetom, pa stoga opredeljenog da svoj hendikep pokuša nadomestiti diskreditovanjem političke konkurencije”, naveo je on.

Anketni odbor do sada je saslušao više funkcionere DPS-a i svi su negirali navode da je bilo prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova te partije.

Odlukom o formiranju Anketrnog odbora predvidjeno da na čelu tog tela bude predstavnik opozicije, odnosno Koča Pavlović iz Demokratskog fronta.

Prema odluci o formiranju, Anketni odbor treba da do kraja jula završi parlamentarnu istragu o aferi "Snimak".

Zamenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković saopštio je ranije da je pokrenut i istražni postupak u vezi afere "Snimak", dodajući da ispitivanje tog slučaja neće trajati u nedogled.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet