Izveštaj UN za napad ne krivi Asadov režim?

Izveštaj stručnjaka UN za hemijsko oružje najverovatnije će potvrditi da je u Damasku korišćeno hemijsko oružje, izjavio je generalni sekretar UN-a Ban Ki-mun.

Izveštaj stručnjaka UN za hemijsko oružje najverovatnije će potvrditi da je u Damasku korišćeno hemijsko oružje, izjavio je generalni sekretar UN-a Ban Ki-mun.

"Verujem da će izveštaj gotovo sigurno ukazati na to da je hemijsko oružje korišćeno, iako to ne mogu zvanično da objavim dok ne dobijem taj dokument", rekao je on na sastanku u UN-u.

Radi se o izveštaju ekspertskog tima UN-a, na čelu sa švedskim stručnjakom Ake Selstromom koji bi trebalo da bude objavljen sledeće nedelje.

Generalni sekretar UN u izjavi novinarima za napad nije okrivio Asadov režim, ali je rekao da je sirijski lider "počinio mnoge zločine protiv čovečnosti". Ban Ki Mun je naveo da se pravdi moraju privesti odgovorni, kad rat u Siriji bude završen.

  • DekiNS

    14.09.2013 11:40
    Не схватам сврху постојања УН-некада је то била миротворна светска организација, а сада је отворено алатка за америчке империјалистичке циљеве. Када су УН осудиле америчке лидере за нечовечно поступање (употреба напалма,касетних бомби, циљано убијање цивила - тзв. колатерална штета...) на бројним ратним пољима-никада?!
  • 14.09.2013 08:37
    Pa šta? Ni mi nismo bili odgovorni za Markale, pa smo fasovali sankcije. Ima da ćute i trpe dok se ne uspostavi sloboda&demokratija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.