Napadač koji je ubio 12 ljudi u Vašingtonu je bivši vojnik

Napadač koji je ubijen u zgradi komande Mornarice u Vašingtonu, pošto je ubio 12 ljudi, identifikovan je kao bivši vojnik Aron Aleksis (34).

Napadač koji je ubijen u zgradi komande Mornarice u Vašingtonu, pošto je ubio najmanje 12 ljudi, identifikovan je kao bivši vojnik Aron Aleksis (34).

Aleksis je poreklom iz Teksasa i bio je rezervista u Ratnoj mornarici od 2007. do 2011. Iako zvanično nije saopšteno zašto je napustio mornaricu, agencija Rojters je, pozivajući se na zvaničnika mornarice, navela da je otpušten posle niza "kršenja vojne discipline".

Vlasti su saopštile da nema naznaka da je bio povezan s terorističkim grupama. U međuvremenu, obustavljena je potraga za eventualnim pomagačima, jer je ustanovljeno da iza napada stoji samo Aleksis.

Policija je tragala za više osoba, za koje se sumnjalo da su umešane u napad. Radilo se o osobama obučenimim u maskirnu uniformu, ali je FBI jutros objavio da je ta potraga obustavljena.

Prema izjavama očevidaca, naoružani napadač otvorio je vatru s četvrtog sprata zgrade, pucajući u ljude u kantini na prvom spratu.

Zbog napada su pojačene mere bezbednosti u celom Vašingtonu, posebno na Kapitolu i u Beloj kući.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet