Devetoro mrtvih u padu aviona u Rusiji

Svih devet članova posade poginulo je u padu ruskog vojnog teretnog aviona na kompleks skladišta u jednoj sibirskoj vojnoj bazi, u blizini Irkutska.
Svih devet članova posade poginulo je u padu ruskog vojnog teretnog aviona na kompleks skladišta u jednoj sibirskoj vojnoj bazi, u blizini Irkutska.

Avion Antonov AV-12, u kojem nije bilo putnika, leteo je iz Novosibirksa za Irkutsk.

Avion je pri padu porušio krov dva skladišta auto delova, dok je agencija Interfaks prethodno objavila da je avion pao na skladišta municije. Nema prijava povreda među zaposlenima u vojnoj bazi.

Rusija i druge bivše sovjetske republike drže neslavan rekord kada je reč o bezbednosti u vazdušnom saobraćaju. Prema navodima Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj, stopa avionskih nesreća u Rusiji je u 2011. bila skoro tri puta veća od svetskog proseka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet