Lavrov: SAD da utiče na Ukrajinu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da bi SAD trebalo da upotrebe svoj uticaj na Kijev da se zaustavi nasilje na jugoistoku Ukrajine.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da bi SAD trebalo da upotrebe svoj uticaj na Kijev da se zaustavi nasilje na jugoistoku Ukrajine.

Lavrov je u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, diskutujući o ukrajinskoj krizi, naglasio da momentalno moraju da se obustave kaznene operacije na jugoistoku Ukrajine, prenela je agencija Itar Tass.

Lavrov i Keri su razgovarali o Ukrajini u kontekstu međunarodnih napora da se zaustavi nasilje i započne dijalog zasnovan na mapi puta OEBS i dogovora u Ženevi 17. aprila.

Šef ruske diplomatije izrazio je očekivanje da Vašington upotrebi svoj uticaj u cilju stvaranja povoljnih uslova za pronalaženje prihvatljivog rešenja za obe strane o isporuci gasa, a razgovarali su i o efektima Sporazuma o pridruživanju između EU i Ukrajine.Keri je obećao da će lično da posveti pažnju tim temama, saopštilo je rusko ministarstvo.

U međuvremenu, situacija u Ukrajini bila je u fokusu telefonskog razgovora između predsednika Rusije Vladimira Putina, njegovog francuskog kolege Fransoa Olanda i nemačke kancelarke Angele Merkel.Kako je saopštila pres služba Kremlja, telefonski razgovor vodio se na incijativu zapadnih partnera.

Putin, Oland i Merkelova razgovarali su o dugovanju Ukrajine za ruski gas kao i o Sporazumu o pridruživanju između EU i Ukrajine.Troje državnika razmotrilo je pripreme za nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN o deeskalaciji konflikta u Ukrajini.

  • 14.06.2014 18:45
    I?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.