Lugansk: Ukrajinci streljaju civile, ubijeno 100 ljudi

Ukrajinske snage nastavile antiterorističku operaciju na jugoistoku zemlje, a počeli su i da streljaju nedužne građane.
Ukrajinske snage nastavile antiterorističku operaciju na jugoistoku zemlje, a počeli su i da streljaju nedužne građane.

Šef Luganske narodne Republike, Valerij Bolotov, saopštio je da  je za poslednja 24 časa u selu Sčastje poginulo 100 ljudi. On je rekao da su po zauzimanju ovog mesta ukrajinski borci počeli da streljaju mirne građane.

Ranije tokom dana, više od 20 kuća je srušeno tokom bombardovanja Amrosijevke u Donjeckoj oblasti, a oštećena je i mesna bolnica.

U Slavjansku u sukobima ubijena trojica pripadnika proruskih snaga.

Zbog pogibije 49 ukrajinskih vojnika iz vojnog transportnog aviona "Il-76" koji su proruske snage oborile kod Luganska, u Ukrajini je danas Dan žalosti, Moskva smatra da bi SAD trebalo da upotrebe svoj uticaj na Kijev kako bi se zaustavilo nasilje.

  • nikola

    16.06.2014 06:56
    duga je ruka kremlja
    Ovo su zalosni rezultati ruske politike. Humanitarne katasrtofe tek počinju. Biće je na Krimu, u Donjeckoj oblasti, Luganskoj, a Ukrajina i Rusija su sve siromašnije države. Kada se smanji prodaja ruskog gasa, počeće i nemiri u Rusiji. To je rezultat Putinove politike. Pa, tako je radio i Staljin. Više je izginulo stanovnika SSSR za vreme Staljinove vladavine nego od Hitlera.
  • Y

    15.06.2014 19:19
    Ovo više nije građanski rat...
    ...niti ikakav rat, ovo je divljanje nacističkih hordi, pod blagonaklonim pogledom Zapada, pre svega USA. Posle ovih događaja, i napada na ambasadu RF u Kijevu, treba se setiti reči Vinstona Čerčila: "Ko između poniženja i rata izabere poniženje, sutra će imati i poniženje i rat." Ovo je poruka Rusiji jednog malog, običnog čoveka... Sve granice su pređene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.